Circulaţia peste podul Peţa între Calea Armatei Române şi strada Universităţii va fi restricţionată timp de trei luni din cauza lucrărilor la construcţia noului pod.

De asemenea, va fi închisă circulaţia pe strada Făgăraşului, pe tronsonul dintre Podul Peţa şi sala de sport a Universităţii.

Comisia de circulaţie a aprobat, luni, închiderea circulaţiei rutiere pentru perioada 30 iulie – 30 octombrie pentru podul Peţa, respectiv pentru perioada 24 iulie – 30 octombrie pe Făgăraşului.

Lucrările se fac în cadrul proiectului "Construire pod peste pârâul Peţa între Calea Armatei Române – strada Universităţii, inclusiv demolare pod".

Consiliul Local a aprobat anul trecut indicatorii tehnico-economici ai noului pod peste Peţa de lângă Universitatea Oradea, care va înlocui podul existent, vechi de peste 75 de ani.

Podul se află într-o stare avansată de degradare, trotuarele sunt la nivelul căii de rulare şi nu sunt delimitate decât prin stâlpişori metalici, astfel că podul nu mai prezintă siguranţă în desfăşurarea traficului, impunându-se executarea unui pod nou.

"Noul pod care se va realiza va avea o lungime de 19,25 metri, o lăţime a carosabilului de 7 metri, la care se adaugă două trotuare de câte 2,40 metri, acestea incluzând şi piste de biclete cu lăţimea de 1 metru, care vor asigura continuitatea pistelor existente în zonă", a precizat, potrivit unui comunicat, viceprimarul Florin Birta.

Costul estimativ al investiţiei este de 1.477.315 lei, termenul de execuţie fiind de 4 luni.