Instituţia Prefectului şi DSP Bihor au transmis, în prima parte a zilei de miercuri, cele mai noi informaţii privind evoluţia pandemiei Covid-19 în judeţ, arătând că au fost diagnosticate în ultima zi încă 458 de cazuri şi, pe de altă parte, că au fost administrate 2.014 doze de ser anti-Covid. De altfel, prefectul Dumitru Ţiplea transmite un nou mesaj către bihoreni, rugându-i să se vaccineze "măcar acum, în al 12-lea ceas". El a subliniat şi că "medicii nu pot face singuri miracole". 

Concret, conform comunicatului, în urma prelucrării a 2.087 de teste, au fost identificate 458 de cazuri noi, dintre care 5 sunt reinfectări. Cu noile îmbolnăviri diagnosticate, numărul total al acestora, de la debutul pandemiei, a ajuns în Bihor la 44.950. Numărul vindecărilor a urcat, miercuri, la 36.862, ceea ce înseamnă că în ultima zi 436 de persoane au scăpat de infecţie. 

Din păcate, în acelaşi interval de timp, 18 persoane cu forme grave de Covid-19 şi-au pierdut viaţa, bilanţul negru al pandemiei urcând la 2.044. De asemenea, conform informării comune a Prefecturii şi DSP, 74 de persoane erau internate, miercuri dimineaţa, în stare gravă în secţiile ATI Covid din Oradea. 

Numărul cazurilor active este de 6.044, dintre care, la fel ca până acum, cele mai multe sunt în Oradea, mai precis 3.023. 

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, conform informării, marţi au primit câte o doză de vaccin 2.041 de persoane în centrele deschise în Bihor. Numărul persoanelor vaccinate cu schema completă a urcat la 166.923, din totalul de 488.610 de bihoreni eligibili (+12 ani). În procente, asta înseamnă 34,16% din populaţia eligibilă a judeţului. 
De asemenea, 25.872 de persoane sunt vaccinate şi cu doza a treia, numită şi booster. 

Odată cu informarea de miercuri, prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, le-a transmis bihorenilor un nou mesaj. "Evoluţia pandemiei este îngrijorătoare şi afectează, mai ales, persoanele în vârstă. Sistemul medical este pregătit şi avem două unităţi sanitare implicate direct în lupta cu Covid-19, dar medicii singuri nu pot face miracole. Îndemn din nou bihorenii să se vaccineze, măcar acum, în al 12-lea ceas, pentru a ne proteja părinţii şi bunicii. Avem dovada că vaccinarea salvează vieţi, că vaccinul este sigur şi eficient. Doar astfel putem depăşi şi acest val, şi probabil următoarele", a afirmat acesta. 

Tabelul cu cazurile active din fiecare UAT din Bihor: