După ce, în seara alegerilor prezidenţiale, co-preşedintele ACL Bihor, Gavrilă Ghilea a afirmat că s-au petrecut multe nereguli în timpul scrutinului, cedându-se locuri de reprezentant în secţiile de votare către alianţa PSD-PC-UNPR inclusiv de către PMP Bihor, liderul local al formaţiunii, Attila Marton, împreună cu proaspătul secretar general al Partidului Mişcarea Populară la nivel naţional, Clement Negruţ, au clarificat situaţia, vineri, într-o conferinţă de presă.

Cei doi au afirmat că situaţia a existat în 12 secţii de votare, unde, potrivit acestora, secretarul general al PMP Bihor, care între timp şi-a şi dat demisia, ex-jurnalistul Daniel Meze, a "negociat" şi cedat locurile către reprezentanţi ai UNPR. "Atitudinea colegului nostru este de neacceptat, nu o permitem în cadrul partidului nostru", a tranşat Clement Negruţ, deputat de Alba, venit în vizită la filiala Oradea.

Marton a precizat că nu avea cunoştinţă de cele întâmplate. "Oamenii aceia au fost trecuţi drept reprezentanţi ai PMP fără ştirea partidului, iar oamenii noştri au fost scoşi afară din secţii", l-a completat secretarul general al PMP.

Întrebaţi dacă Daniel Meze ar fi cedat locurile pentru anumite beneficii, cei doi au susţinut că nu cunosc acest lucru. "Am înţeles că a fost o situaţie de genul: te ajut eu acum, tu mă vei ajuta mai târziu", a spus Clement Negruţ.

Contactat de BIHOREANUL, Daniel Meze, care şi-a făcut publică demisia pe 18 noiembrie, pe Facebook, fără să dea explicaţii, nu a negat ori confirmat situaţia. "Situaţia a luat o turnură demnă de un roman de Kafka. Nu vreau să fac nicio precizare pe acest subiect", a spus acesta.