Arena "Antonio Alexe" din Oradea ar trebui să fie neîncăpătoare luni, ora 18, la confruntarea dintre baschetbaliştii orădeni, pregătiţi de Cristi Achim, şi CSU Asesoft Ploieşti, campioana României. Va fi un joc extrem de important pentru CSM Oradea, care, în situaţia în care va obţite victorii în cele trei partide pe care le are de disputat pe teren propriu, poate urca pe primul loc în clasament. Ar fi o situaţie nouă pentru echipele orădene - cu excepţia celei de polo - care, de regulă, se luptă pentru evitarea retrogradării din primul eşalon.

La ora actuală, CSM Oradea este singura echipă din Divizia A care are doar o singură înfrângere. Duelul cu granzii campionatului nu poate decât să-i mobilizeze pe baschetbaliştii orădeni care au dovedit c în zi fastă pot învinge orice adversar din prima linie.

"Un meci cu echipa campioană te motivează şi mai mult şi faci tot posibilul să joci cât mai bine. E importantă partida cu Asesoft. Dacă vom putea să-i batem, îi vom bate, însă eu cred că cele mai importante meciuri vor fi următoarele două, cu Rovinari şi Miercurea Ciuc, ambele acasă", a declarat Andelko Mandic, unul dintre principalii artizani ai victoriei de săptămâna trecută, la Craiova.

Managerul secţiei de baschet, Şerban Sere, este conştient că adversara de luni este o echipă redutabilă, în ciuda ultimelor două rezultate negative pe care le-a realizat. "Asesoft vine la Oradea din postura de echipă rănită. Au pierdut ultimele două meciuri din campionat şi vor face tot posibilul să câştige împotriva noastră. Asta nu înseamnă însă că noi ne vom da la o parte. Dacă vom juca cu ambiţie şi dăruire, orice este posibil în acest meci. Însă, să nu uităm, că presiunea în acest meci este pe ei", a firmat Şerban Sere.

Partida va fi arbitrată de: Doru Vinaşi, Fabiana Martinescu Niţu, Sorin Drugău.


Ultimele rezultate înregistrate între cele două echipe:

10-03-2010 CSM Oradea - CSU Asesoft Ploieşti 92-84
18-11-2009 CSU Asesoft Ploieşti - CSM Oradea 93-55
30-03-2009 CSU Asesoft Ploieşti - CSM Oradea 122-78
20-12-2008 CSM Oradea - CSU Asesoft Ploieşti 75-118
01-03-2008 CSM Oradea - CSU Asesoft Ploieşti 77-103