Şcoala de Arte Francisc Hubic organizează, în perioada 6-8 septembrie, examene de admitere la secţiile de muzică, arte plastice şi coregrafie. "Singura condiţie pentru a reuşi la examenul de admitere este aceea că doritorii trebuie să facă dovada aptitudinilor. Nu luăm cursanţi netalentaţi", spune directorul şcolii, Marian Boboia.

Examenele vor avea loc, începând cu ora 16, în cadrul instituţiei, cu excepţia celui de canto popular, care va avea loc la Beiuş.

Concret, pe 6 septembrie sunt programate examenele la canto clasic, canto popular maghiar, canto popular românesc, canto muzică uşoară, acordeon, chitară şi instrumente de suflat din alamă.

Pe 7 septembrie vor avea loc examenele pentru instrumente de suflat populare, pian clasic, pian muzică uşoară (improvizaţie jazz), percuţie, vioară, pictură, grafică, artă decorativă, sculptură, pictură pentru copii şi design vestimentar.

În ultima zi au fost programate examenele pentru specializările de canto popular (Beiuş), balet, dans modern, dans contemporan, dans popular maghiar şi dans popular românesc.

În această toamnă, Şcoala de Arte Francisc Hubic a programat o serie de spectacole dedicate orădenilor. Pe 4 octombrie, sala Filarmonicii va găzdui prima ediţie a Festivalului de Muzică Clasică Francisc Hubic, eveniment la care vor participa cursanţi şi absolvenţi ai şcolilor de arte din ţară. "În această ediţie, cap de afiş va fi orădeanul Molnar Levente unul dintre cei mi mari baritoni din lume la această oră", a spus Marian Boboia.

De asemenea, pe 11 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc o nouă ediţie a spectacolului "Art Oradea Varietăţi", cu reprezentaţii ale cursanţilor, absolvenţilor şi profesorilor Şcolii de Arte Francisc Hubic.