Inspectoratul Școlar Județean Bihor a anunțat rezultatele examenului de definitivare în învățământ, prin care profesorii își confirmă locul la catedră.

„În județul Bihor au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 153 de candidați cu medii între 8 și 10, respectiv 74,63%”, a transmis IȘJ Bihor.

Pentru a promova examenul de definitivare, un cadru didactic trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

La examenul scris au fost prezenți 208 candidați, dintre care 3 s-au retras, iar 110 au obținut note situate pe segmentul 8 - 10. „Dintre aceștia, 3 candidaţi au fost notați cu 10, iar 12 candidați au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 81 de candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 14 candidați”, a mai transmis Inspectoratul Școlar.

Candidații nemulțumiți pot depune contestații în zilele de joi și vineri, iar notele finale vor fi anunțate pe 4 august.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!