Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a anunţat că miercuri va organiza examenul de definitivare în învăţământ, la care s-au înscris 193 de candidaţi.

"Proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2020, se va desfăşura miercuri, 22 iulie, începând cu ora 10, în centrul de examen organizat la Liceul Teologic Penticostal "Betel" Oradea", a anunţat IŞJ Bihor.

Profesorii vor intra în sălile de examen între orele 8 şi 8.45, respectând distanţa fizică între ei şi purtând obligatoriu măşti. De asemenea, şi în săli ei au fost astfel împărţiţi încât să stea la distanţă unii de alţii. Pentru acces, ei vor trebui să prezinte un act de identitate valabil.  

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăşit doar în cazul candidaţilor cu cerinţe speciale, care au solicitat acest lucru.

"Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puţin 8 pentru promovarea examenului", se arată în comunicatul IŞJ Bihor. Definitivarea în învăţământ presupune şi o inspecţie la clasă.

Profesorii îşi vor afla notele pe 29 iulie, când vor fi afişate la centrul de examen şi pe www.definitivat.edu.ro. Cei nemulţumiţi vor depune contestaţii în zilele de 29 şi 30 iulie (până la ora 14). Notele finale se vor şti pe 4 august.