Pe o vreme caniculară, peste 1.200 de bihoreni au participat miercuri la examenul de titularizare.

Ei au susținut proba scrisă în patru centre amenajate în școli din Oradea, dintre care două – Colegiul Emanuil Gojdu și Colegiul Traian Vuia – fără instalații de aer condiționat. La Colegiul Vuia, organizatorii au încercat să tempereze canicula cu ventilatoare, în timp ce la Gojdu, după cum s-au plâns unii candidați, aceste aparate au lipsit din mai multe săli de examen.

La Colegiul Onisifor Ghibu și la Școala Dacia au fost cei mai norocoși candidați: în urma unor proiecte europene, fiecare clasă are sistem de răcire a aerului.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri seară de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, 75 de candidați s-au retras în timpul examenului. Alți 113 au abandonat înainte de începerea probei, absentând.

Totodată, alți 46 de candidați înscriși nu au putut fi evaluați, pentru că nu au îndeplinit condițiile de participare la proba scrisă, adică fie nu au participat la proba orală sau practică, fie nu au luat punctajul minim.

Așadar, din totalul de 1.415 de candidați înscriși, au fost încărcate pe platforma pentru evaluare 1.181 de lucrări. Niciun candidat nu a fost eliminat în timpul examenului și nici nu au fost lucrări anulate din alte motive.

Afișarea rezultatelor inițiale este programată pentru 23 iulie, iar a celor finale, după soluționarea contestațiilor, pe 31 iulie.

În Bihor sunt 105 posturi didactice titularizabile și 1.345 de posturi incomplete sau pe perioadă determinată. Pentru a avea șansa titularizării în învățământ, un candidat trebuie să obțină măcar nota 7.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!