Primăria municipiului Marghita a fost premiată pentru dialogul deschis cu cetățenii.

La Gala Asociației Municipiilor din România, un eveniment organizat de Asociația Municipiilor din România și desfășurat sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis, orașul bihorean a primit premiul de excelență în domeniul „Guvernarea locală participativă – Dialog deschis; autorități publice și cetățeni: împreună pentru o guvernare performantă; o administrație publică responsabilă și transparentă”.

Aflată la a VI-a ediție, Gala AMR a fost menită să pună în evidență excelența în 11 domenii de importanță pentru administrațiile publice locale din cele 109 municipii din România și să contribuie la stimularea performanței și la schimbul de bune practici între acestea.

Interesant este însă că municipiul Marghita a fost singurul care s-a înscris în concurs la această categorie, dar și singurul din Bihor care a participat în anul 2022 la Gala AMR.

Primarul Marcel Sas Adăscăliții, care a câștigat conducerea Primăriei Marghita în 2020 candidând ca independent, a precizat, într-o informare către locuitorii urbei, că este pentru prima oară când numele orașului lor se aude pe scena unui eveniment important la nivel național.

„Am considerat că trebuie să fac ceea ce am așteptat de la primarii de dinaintea mea: transparență decizională și comunicare cu cetățeanul de rând. De-asta am ajuns acum pe scenă și am câștigat acest premiu, pentru că această componentă în administrație este normalitate și factorul prin care noi, clasa politică, avem șansa să ne reabilităm imaginea”, a declarat edilul, în cadrul galei, după ce i-a fost înmânat premiul. 

După ce a devenit primar în Marghita, Marcel Sas Adăscăliții a revigorat site-ul instituției, publicând toate informațiile de care cetățenii au nevoie și pe care Primăria trebuie să le facă cunoscute. În plus, pe rețeaua de socializare Facebook, transmite toate noutățile și difuzează în direct ședințele de Consiliu Local.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!