Pe modelul vechilor "vizite de lucru" ale dictatorului Nicolae Ceauşescu, autorităţile orădene au comandat, marţi, lucrări de peticire a carosabilului în zona străzii Independenţei, cu câteva ore înaintea vizitei preşedintelui Slovaciei, Andrej Kiska, care va avea o întâlnire în zonă.

"Hărnicia" drumarilor, care au închis o bandă a străzii Independenţei, a provocat cozi de sute de metri de maşini, care s-au întins până la turbogiraţia din Centrul Civic.

La ora 10.30, o echipă de la Drumuri Bihor asfalta în zona trecerii de pietoni de la Facultatea de Medicină, încercând să atenueze din denivelarea limitatorului de viteză, probabil pentru ca suita oficială să nu fie "scuturată" prea tare.

După cum se ştie, preşedintele Republicii Slovace, Andrej Kiska, va fi prezent, marţi, la Oradea, unde va avea o scurtă întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii slovace din România şi cu autorităţi locale. Întâlnirea este programată de la ora 13.30, la sediul UDSC din Oradea, din Piaţa 1 Decembrie nr. 2.

Două echipaje de poliţişti, plasate la faţa locului cu mult timp înainte de sosirea înaltului oaspete, urmăreau impasibili desfăşurarea traficului infernal.

UPDATE:

Viceprimarul Florin Birta a declarat pentru BIHOREANUL că efectuarea lucrărilor în aceeaşi zi cu vizita preşedintelui slovac a fost doar o coincidenţă.

"OTL a solicitat de mai mult timp coborârea nivelului acelei movile de la intrarea în parcul 1 Decembrie pentru că autobuzele dotate cu aparat care asigură accesul persoanelor cu handicap loveau jos şi riscau să fie avariate. A fost o coincidenţă că aceste lucrări s-au suprapus cu vizita preşedintelui Slovaciei", a precizat viceprimarul.