Scăderea numărului de cazuri de Covid-19 se resimte și în învățământul bihorean.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Inspectoratul Școlar, săptămâna viitoare, toate unitățile de învățământ din județ vor funcționa față în față. Până acum, în ultimele săptămâni, mai multe școli și grădinițe au suspendat activitatea fizică, pentru că înregistrau multe îmbolnăviri în rândul profesorilor.

Totuși, în continuare, 25 de clase sau grupe vor avea activitatea online, din cauza îmbolnăvirilor în rândul elevilor. Din acestea, câte două sunt la Școala Dacia Oradea, Liceul Internațional Agora Oradea și grădinița Cubulcut, iar 4 la Școala nr. 1 Cubulcut. Regulile actuale prevăd că o clasă sau o grupă se mută pe internet după confirmarea a trei cazuri de Covid-19 într-un interval de șapte zile.

Potrivit IȘJ Bihor, în prezent în județ sunt 370 de elevi infectați cu Covid-19 și 127 de cadre didactice.

Pe de altă parte, gradul de ocupare a paturilor din spitalele Covid din Bihor a ajuns în această săptămână la 48,68%, așadar un scenariu online pentru tot județul este o posibilitate îndepărtată. După cum au stabilit Ministerele Educației și Sănătății, școlile și grădinițele pot funcționa față în față până când 75% din paturile destinate pacienților Covid sunt ocupate. 

Detalii despre îmbolnăvirile cu Covid-19 pentru fiecare unitate de învățământ în parte: