Ziua Copilului a fost fatidică pentru un copil de 11 ani din localitatea Peştiş, de lângă Aleşd. Aflat într-o excursie cu alţi aproximativ 50 de colegi de la şcoala din sat făcută pe valea Morii, de lângă Peştiş, copilul a căzut într-o râpă şi a murit.

"Elevul, de clasa a IV-a, era în excursie împreună cu mai multe învăţătoare şi cu câţiva părinţi. La un moment dat, s-a rupt de grup, iar când cineva şi-a dat seama că lipseşte, grupul a început să-l caute. L-au găsit căzut într-o râpă", a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL, inspectorul şcolar general Daniel Negrean. Se pare că elevul, scăpat de sub supravegherea celor 8 adulţi care însoţeau şcolarii, s-a plimbat singur prin pădure şi a căzut într-o groapă adâncă de circa doi metri.

Medicii SMURD au încercat aproape o oră să-l resusciteze, dar fără succes. "În jurul orei 15 s-a declarat decesul", a precizat Negrean.

La faţa locului s-a deplasat şi o echipă de poliţişti din Aleşd, care cercetează cazul. Inspectoratul Şcolar va demara la rândul său o anchetă, mai cu seamă că excursia nu a fost una aprobată. "Pentru astfel de deplasări era nevoie de acordul conducerii şcolii, care nu a existat în acest caz", a mai spus şeful IŞJ Bihor.