Fotograful orădean Remus Toderici a organizat o "expoziţie" inedită. În loc să expună pur şi simplu nişte imagini din timpul vizitei sale în Cuba, fotograful a organizat, duminică, o vizionare a celor mai reprezentantive instantanee surprinse în exotica insulă, el povestindu-le totodată participanţilor experienţele trăite aici.

La evenimentul "Cuba. Poveste în imagini", care s-a ţinut în sediul Asociaţiei Manifest pentru Oradea din Cetate, au participat circa 50 de curioşi, care nu s-au mulţumit cu prezentarea făcută de gazdă, ci au şi pus numeroase întrebări.

Ei au văzut imagini deosebite cu locurile cele mai spectaculoase din Havana – chiar dacă multe clădiri sunt în paragină - şi cu oamenii locului. "Am stat două săptămâni în Cuba şi mi s-a părut că am timp destul, dar totul a trecut aşa de repede", a spus Remus Toderici.

Acesta a povestit despre obiceiurile locului, despre boemia localnicilor, despre ieşirile de seară pe faleze şi despre celebrele maşini retro care împânzesc Havana. "Se închiriază pentru turişti… la preţuri pentru turişti", a spus fotograful.

De asemenea, fotograful le-a dat curioşilor detalii despre excursia sa, despre cum pot ajunge în Cuba şi cele mai importante puncte de vizitat.