Așa cum obișnuiesc în fiecare an, studenții Facultății de Drept din Oradea au concurat „îmbrăcând” roluri pe care le-ar putea avea, după absolvirea studiilor.

Alături de colegi din Alba Iulia, ei au simulat un proces de divorț, în cadrul concursului de procese simulate de dreptul familiei organizat de Facultatea de Drept și Curtea de Apel Oradea și în parteneriat cu asociația ELSA Oradea.

Competiția a constat într-o etapă scrisă, prin care 12 studenți orădeni și doi din Alba Iulia s-au calificat la „proces”. Fiecare a avut un rol desemnat, iar la final cei mai buni dintre ei au fost premiați cu bani, cărți și reviste de specialitate.

Potrivit unui comunicat al facultății, premianții au fost: Paul Chichișan, din Oradea, care a avut rolul de judecător și a luat locul I, Jasmina Mucha (Oradea), care a obținut premiul II pentru rolul jucat de martor, Maria Indrei (Oradea) și Maria Crișan (Alba Iulia) au împărțit premiul III pentru cum s-au descurcat în echipa de avocați ai reclamantei, iar o mențiune specială a fost acordată Daianei Dragoș (Oradea) pentru rolul de grefier.

Juriul care a deliberat a fost format din judecătoarea Doina Măduța, decanul Facultății de Drept din Oradea, Cristian Miheș, și profesoarele Oana Mihăilă și Mihaela Teacă.

„Adresăm mulțumiri colaboratorilor instituționali, studenților participanți și colegilor care i-au susținut și îndrumat. Totodată le adresăm felicitări și mulțumiri colegelor noastre, conf. univ. dr. Oana Mihăilă (coordonatorul evenimentului) și lect. univ. dr. Mihaela Teacă pentru contribuția adusă la organizarea evenimentului”, a declarat conf. univ. dr. Cristian Miheș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!