Florin Mihuţ, tânărul bihorean ţintuit în scaun cu rotile, care îşi doreşte să participe la Jocurile Paralimpice, a impresionat cu povestea sa juriul emisiunii "Chefi la cuţite", difuzate miercuri seara la Antena 1, şi a trecut în etapa următoare a competiţiei culinare.

O altă viaţă

Momentul său culinar a fost difuzat în ediţia 8 a sezonului 13 "Chefi la cuţite". Tânărul a decis să gătească pentru cei patru juraţi - chef Richard Abou Zaki, chef Alexandru Sautner, chef Ştefan Popescu şi chef Orlando Zaharia - preparatul nord-african shakshouka, care se mănâncă de obicei la micul dejun.

El a spus că a venit la emisiune pentru a demonstra că persoanele cu dizabilităţi pot să gătească.


(Sursa foto: A1.ro)

În timp ce pregătea shakshouka, Florin a povestit drama prin care a trecut la vârsta de 24 ani, când, în urma unui accident cu motocicleta, a rămas imobilizat în scaun cu rotile.

„În anul 2019, într-o vară, am făcut un accident de motocicletă şi am rămas imobilizat în scaun cu rotile. Am căzut într-o curbă, nu ştiu ce s-a întâmplat, n-am avut nici viteză mare, m-am lovit cu spatele de parapet, mi-am secţionat coloana şi de atunci viaţa mea s-a schimbat. M-am gândit că mai bine aş fi murit, mi-am dorit să nu mai fi trăit pentru că mă chinuiam şi atunci care era scopul meu? Să mă chinui pe mine şi pe alţii? Acceptarea a fost cea mai grea, pentru că nu voiam să accept scaunul cu rotile. Eram dansator, iar faptul că nu mai puteam merge m-a ucis. Tot ce făceam ţinea de picioare. Nu mai puteam să fac nimic din ce făceam înainte. Prima jumătate de an după accident a fost mai grea, până mi-am dat seama că există viaţă şi în scaun rulant", a povestit el în cadrul emisiunii-concurs.

Curajos şi glumeţ

Impresionaţi de povestea lui, cei patru juraţi l-au întrebat şi cu ce se ocupă acum.

Florin Mihuţ a detaliat că şi-a găsit o altă pasiune, paraciclismul, şi că îşi doreşte să participe la Jocurile Paralimpice din 2028. În plus, bihoreanul a mai spus că a scris şi o carte axată pe experienţa care i-a schimbat viaţa. Volumul va fi lansat în curând.

Concurentul a mai spus că nu-i merge rău nici cu fetele. „Am mai mare succes la fete în scaun cu rotile decât înainte, iar înainte făceam sală, eram atlet, aveam motor. Nu ştiu care e treaba...", a spus, șubugăț, tânărul originar din localitatea bihoreană Mihai Bravu.


(Sursa foto: A1.ro)

În final, cei patru juraţi i-au spus că tehnica pentru preparatul ales de el nu a fost cea potrivită, însă shakshouka a fost bună, motiv pentru care a primit trei cuţite şi a trecut în etapa următoare.

"Într-adevăr, tehnica nu a fost ideală, dar gustul a fost acolo. Ai avut curaj, aşa cum ai avut toată viaţa", i-a spus chef Orlando Zaharia.

BIHOREANUL a prezentat povestea tânărului în 2020, atunci când Florin Mihuţ a şi lansat campania de strângere de fonduri pentru a-şi cumpăra un handbike, adică o bicicletă care se poate conduce cu mâinile şi cu ajutorul căreia a concurat deja la câteva competiţii de profil din ţară şi străinătate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!