Rezultate foarte strânse, date de exit-poll-uri, duminică seară, între cei doi candidaţi la Preşedinţia României, astfel că orice variantă rămâne posibilă.

Două dintre cele cinci sondaje îl dau pe Klaus Iohannis câştigător, în vreme ce unul susţine că cei doi candidaţi sunt la egalitate.

Astfel, potrivit IRES, Klaus Iohannis a strâns 50,9% din voturi, iar Victor Ponta - 49,10%. SOCIOPOL susţine că Victor Ponta a strâns 50,9%, iar Klaus Iohannis a obţinut 41,1% din voturi, în vreme ce CURS arată că Iohannis a strâns 51,50 %,  iar Ponta - 48,50%.

CSCI susţine că Ponta a strâns 50,72% din voturi, Klaus Iohannis - 49,28%, în vreme ce Agenţia de rating politic îi plasează pe cei doi pe picior de egalitate 50-50.

Imediat după publicarea rezultatelor, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat că "votul a decurs fenomenal" şi a mulţumit tuturor românilor, totodată el cerând Guvernului "să facă un efort" şi să prelungească votarea în diaspora. El a spus că Guvernul trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru modul de organizare a alegerilor şi a menţionat că modul în care au decurs alegerile demonstrează că legislaţia electorală trebuie îmbunătăţită. Iohannis a menţionat că rezultatul "din această seară" este foarte bun.

La fel ca în primul tur, Victor Ponta nu a ieşit să facă nicio declaraţie.

În schimb, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după închiderea voturilor, că având în vedere că scorul este "strâns", iar din evaluările PSD Victor Ponta este câştigător la o diferenţă mică, solicită reprezentanţilor PSD din secţiile de votare să fie atenţi la numărătoarea voturilor.

"Mulţumesc românilor care s-au prezentat la vot, unele televiziuni au un sondaj, altele au altul, scorul este strâns, din evaluările noastre Victor Ponta este câştigător la o diferenţă mică. Din acest motiv, solicit tuturor colegilor noştri, reprezentanţilor noştri din secţiile de vot să fie atenţi până la numărarea ultimului buletin de vot şi până la încheierea procesului verbal, pentru că, la câte s-au întâmplat, la câte sesizări am făcut, la câte plângeri am făcut, îi rog să fie atenţi că ceilalţi sunt dispuşi să facă orice. Le cer tuturor colegilor să aibă răbdare să numărăm voturile, că în această noapte să ţină minte că se decide preşedintele României", a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Imediat după afișarea rezultatelor, aproximativ 3000 de bucureşteni, susţinători ai lui Iohannis, care protestau faţă de condițiile de vot din diaspora, au plecat spre sediul PSD din șoseaua Kiselef, care e păzit de jandarmi şi poliţişti.