Nick Norwitz, un doctorand de la Universitatea Harvard, a mâncat peste 700 de ouă într-o lună, pentru a studia dacă ouăle consumate în exces sunt rele sau nu pentru organism, prin influența asupra nivelului de colesterol.

Concluzia? După experimentul de 30 de zile, în care studentul a mâncat echivalentul a 24 de ouă pe zi, nivelul său de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL), așa numitul colesterol „rău”, a scăzut cu 18 %, scrie dailymail.

LDL este considerat a fi „colesterolul rău” deoarece se poate acumula în artere, crescând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral; pe când HDL, colesterolul „bun”, are efectul invers, ajutând la eliminarea excesului de colesterol din fluxul sanguin.

„Am emis ipoteza că mâncând 720 de ouă într-o lună, ceea ce înseamnă 133.200 mg de colesterol, nu mi-ar crește colesterolul LDL. Și, într-adevăr, nu a făcut-o, nici măcar un pic”, a relatat dr. Norwitz în videoclipul de pe YouTube.

Dr. Norwitz a explicat mecanismul arâtând că, în mare parte, acest lucru se datorează faptului că a mâncat și carbohidrați, pe care corpul său îi folosea pentru energie. După primele două săptămâni ale experimentului, el a decis să înceapă să mănânce 60 de grame de carbohidrați, adică echivalentul a două banane pe zi.

Nick Norwitz are un doctorat în metabolismul creierului uman de la Universitatea din Oxford și își finalizează doctoratul în medicină la Universitatea Harvard.

Vezi mai jos prezentarea experimentului de către Nick Norwitz:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!