Un nou an al laboratoarelor de actorie organizate de Asociaţia Culturală Experiment Teatru Clandestin (E.T.C) a început cu acceptarea de noi cursanţi care vor să devină actori.

"Condus de regizorul-actor Sebastian Barbalan, laboratorul este singurul de acest gen din România este compus din mai multe module, care împreună se constituie într-un program intensiv de formare actoricească", se arată într-un comunicat trimis de Universitatea Oradea.

Laboratorul a cărui cursuri se ţin din luna octombrie până în luna iunie se adresează tuturor celor interesaţi de arta teatrală. Cursurile se desfăşoară pe parcursul a doi ani, în fiecare săptămână având loc două întâlniri pentru laboratoarele propriu-zise.

Prezenţa pe durata cursului este obligatorie. Înscrierile se fac în baza aptitudinilor şi observaţiilor făcute pe toată durata preselectiei, dar şi a unui interviu personal, data limită de înscriere fiind 30 octombrie.

În 2010 prima promoţie a acestui laborator a debutat pe scenă spectacolul "(Pe)trecere de pietoni" în cadrul galei "Traficantul de Cultură", coordonată de Sebastian Barbalan, în cadrul StudFest Oradea. Actorii Asociaţiei Culturale E.T.C, însă, sunt implicaţi de mai bine de zece ani în diverse proiecte şi pun în scenă spectacole de teatru atât în festivalurile locale cât şi la cele din ţară.

Cei interesaţi să urmeze cursurile de teatru E.T.C pot să se înscrie în corpul L al Cetăţii Oradea, la etajul I, dar şi la numărul de telefon 0742.182.428.