Doi dintre cei cinci angajaţi ai Rafinăriei Petromidia răniţi în urma exploziei şi incendiului care a avuc vineri pe platformă sunt în comă indusă, scrie g4media.ro, citând un comunicat transmis de Rompetrol

Cel mai grav rănit este un operator în vârstă 53 de ani care a fost evaluat inițial cu arsuri pe 45% din suprafața corpului, dar la reevaluarea realizată ulterior medicii au constatat că arsurile sunt pe 30% din suprafața corpului.

Al doilea muncitor are 58 de ani, este compresorist în cadrul rafinăriei și are răni pe 25-30% din suprafața corpului. Amândoi sunt internaţi la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Fiica bărbatului în vârstă de 53 de ani a declarat pentru Antena 3 că ar vrea să-l transporte în străinătate. „Am vorbit cu domnul medic. Este în stare gravă, am cerut să fie transferat în afară ținând cont de istoricul nostru şi ceea ce s-a întâmplat și în urma incendiului de la Colectiv. Numai că aici trebuie să aștept un diagnostic pe care domnul doctor o să mi-l dea, ca să pot să fac demersurile spre a fi dus în străinătate”, a spus tânăra.

În ce îi privește pe cei doi angajaţi care au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, unul a fost deja externat, având răni minore. Al doilea muncitor (27 de ani, operator) a suferit o operație în zona șoldului și este în afara oricărui pericol, mai scrie g4media.ro.

Reamintim că un alt muncitor a murit în urma incendiului devastator.

Conform monitorizărilor realizate intern și de către autoritățile de mediu și citate de Rompetrol, în cursul zilei de vineri nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu, iar norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare. Nu au fost afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (orașul Năvodari, comuna Corbu și stațiunile turistice din zona limitrofă).