Peste 220 de muniţii şi elemente de muniţie, ridicate de echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor în ultimele zece luni, au fost distruse miercuri.

Potrivit unui comunicat transmis de ISU Crişana, în intervalul iulie 2019 – mai 2020, militarii bihoreni au avut 39 de operaţiuni de asanare de muniţie neexplodată, în urma cărora au ridicat 39 de proiectile de artilerie, 11 grenade, 64 de bombe aruncător şi 109 cartuşe şi elemente de muniţie.

Toate au fost distruse miercuri, prin explozie controlată, într-o misiune care a început în jurul orei 9. Obiectele au fost aşezate de pompieri cu grijă în gropi anume săpate, alături de substanţe explozibile, şi acoperite cu pământ. Apoi, de la distanţă, au fost declanşate exploziile.

„Operaţiunea de distrugere a celor 223 de muniţii şi elemente de muniţie a fost finalizată cu succes, în jurul orei 13.30”, a transmis ISU Crişana.

Pompierii le reamintesc bihorenilor care descoperă asemenea obiecte că acestea sunt periculoase şi nu trebuie manevrate decât de specialişti. Oricine găseşte muniţie neexplodată trebuie să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 şi să asigure securitatea locului respectiv.