O butelie a explodat, miercuri seară, la o casă de pe strada Miron Costin din Oradea, proprietarul imobilului fiind grav rănit în urma incidentului.

"O persoană de 76 de ani a suferit arsuri de gradul 2 la nivelul membrelor superioare, inferioare, la nivelul feţei şi la căile aeriene. Victima a fost intubată şi transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean", a precizat pentru BIHOREANUL căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor.

Potrivit acesteia, la faţa locului au fost mobilizate două autospeciale cu apă şi spumă, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi un echipaj de prim ajutor din cadrul Detaşamentului 2 de pompieri Oradea.

"În momentul sosirii la locul evenimentului, pompierii militari au procedat operativ la localizarea şi lichidarea incendiului ce se manifesta în interiorul bucătăriei casei, la evacuarea unui număr de trei butelii aflate în încăperea afectată de explozie şi în alte două încăperi, împiedicând astfel producerea unei alte deflagraţii, respectiv la căutarea unei posibile victime surprinse sub dărâmături, fapt infirmat în urma acţiunilor de căutare -salvare", a mai precizat Roşca.

Explozia s-a produs în bucătăria casei şi a provocat dislocarea a doi pereţi: unul exterior şi unul interior.

Deflagraţia nu a afectat şi alte imobile din zonă.

"Cauzele exploziei urmează să fie cercetate", a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU.