O adevărată explozie de infectări cu Covid a fost înregistrată marți atât în Bihor, cât și în întreaga țară, fiind anunțate cele mai multe cazuri noi de la începutul primăverii. În județ există inclusiv o localitate unde rata infectărilor depășește 8 cazuri la mia de locuitori. Partea bună e că în spitale au ajuns puțini pacienți a căror stare să necesite internarea.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul graphs.ro, gestionat de Prefectura Bihor respectiv Direcția de Sănătate Publică, numărul noilor cazuri Covid înregistrate marți în județ este de 172. Surse medicale au confirmat pentru BIHOREANUL că, de fapt, în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate cu coronavirusul 188 persoane.

Din cele 188 cazuri noi, 39 sunt reinfectări, iar ele au fost descoperite după efectuarea de teste rapide (cele mai multe, 164) și PCR (24). Rata de pozitivare a fost de 36,21% din totalul testelor făcute în ultima zi, foarte mare.

Sursele medicale arată că marea majoritate a persoanelor infectate au, până acum, forme ușoare ale bolii (stare febrilă sau subfebrilă, mialgii, oboseală pronunțată), iar în spitalele din județ sunt internate în total 29 de persoane cu Covid: 19 la Spitalul Județean din Oradea, 4 la Spitalul CFR din Oradea și câte 3 la spitalele Pelican din Oradea și la Municipalul din Beiuș.

În județ, marți erau înregistrate în total 602 persoane cu Covid, incidența medie fiind de 0,97 la mia de locuitori.

Rate mari de infectare sunt în Sâmbăta – 8,46 la mie (11 persoane), Tinca – 3,22 la mie (27 locuitori) și Săcădat – 2,65 la mie (5 persoane).

Cele mai multe persoane cu Covid sunt în Oradea, 278, unde incidența este de 1,24 cazuri la mia de locuitori.

O explozie a cazurilor Covid s-a înregistrat și la nivel național, marți fiind raportate 7.658 infectări, din care 1.551 sunt reinfectări, nivelul fiind unul record după data de 1 martie a acestui an.  

Din cauza recrudescenței infectărilor, tot mai multe spitale din țară au decis restricționarea sau chiar interzicerea vizitării bolnavilor internați.

Până acum, în Bihor nu au fost luate până acum astfel de măsuri.

Direcția de Sănătate Publică Bihor recomandă, în aceste condiții, purtarea măștii de protecție în spațiile închise aglomerate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!