Ministerul Apărării Naţionale a informat că patru militari din Batalionul Protecţia Forţei "Rechinii Albi" au fost răniţi duminică în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar din Afganistan.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 10.30. "După securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar. Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu şi soldatul Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheaţi de medicii spitalului bazei, fiind în stare stabilă. Conducerea Batalionului a asigurat condiţiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor", se arată în comunicatul MApN.

Totodată, Ministerul a transmis că au fost luate toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiţii de îngrijire pentru cei patru răniţi.

''Am aflat cu regret vestea că patru militari români au fost răniţi astăzi în Afganistan. Pentru noi, cei de acasă, ei sunt eroi care îşi riscă viaţa pentru menţinerea păcii. Trebuie să le fim recunoscători cu toţii. Sunt alături de ei şi de familiile acestora, le doresc sănătate şi recuperare grabnică!'', a scris preşedintele Klaus Iohannis, duminică, pe Facebook.