Explozie, miercuri după amiază, la o casă de pe strada Bobâlna din Aleşd. O parte din mobilier a ars, iar proprietarul a ajuns la spital, după ce a deschis trei butelii în dormitor, al căror gaz a ajuns în contact cu scânteia produsă de o instalaţie improvizată.

Se pare că dezastrul a fost provocat intenţionat de bărbat. Cercetările făcute la faţa locului "au indicat drept cauză probabilă a evenimentului folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul", arată un comunicat transmis joi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Potrivit informării, "la sosirea echipajelor de pompieri, proprietarul, în vârstă de 73 de ani, era căzut în holul casei, iar flăcările se manifestau în dormitorul locuinţei, care era afectat de producerea unei explozii ca urmare a degajării gazului petrolier lichefiat în interiorul încăperii".

Bărbatul a fost evacuat de urgenţă, iar paramedicii Staţiei de Pompieri Aleşd i-au acordat primul ajutor. El a fost dus la Spitalul Judeţean din Oradea cu arsuri de gradul II la nivelul antebraţului drept.

"Pompierii militari au procedat la stingerea incendiului, respectiv la răcirea şi evacuarea celor trei butelii aflate în dormitor, împiedicând explozia acestora. În urma producerii evenimentului au ars două fotolii, o fereastră, un televizor, articole de îmbrăcăminte şi s-au degradat pereţii dormitorului, o fereastră, o uşă şi o canapea", mai arată ISU.