Doi pensionari din localitatea bihoreană Gheghie, comuna Auşeu, au ajuns, joi seară, la spital, în urma unei explozii provocate de o acumulare de gaz în locuinţă.

Apelul prin 112 a fost făcut în jurul orei 18.40, la caz fiind mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei Aleşd şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

"Ajunse la faţa locului, forţele de intervenţie au constatat că în locuinţă s-a produs o explozie, cel mai probabil în urma acumulării de gaze de la o butelie al cărei furtun era fisurat, deflagraţia nefiind urmată de incendiu, însă suflul acesteia a provocat rănirea proprietarului şi a soţiei acestuia şi a deteriorat 2 uşi, o fereastră, o canapea, o chiuvetă, un aragaz şi tavanul", arată un comunicat transmis vineri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Pompierii au evacuat de urgenţă butelia din locuinţă şi au acţionat pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, respectiv pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

De asemenea, paramedicii şi echipajul Ambulanţei au acordat îngrijirile necesare bărbatului, în vârstă de 85 de ani şi soţiei acestuia, în vârstă de 75 de ani, care prezentau arsuri de gradul I la nivelul feţei şi al mâinilor.

Cei doi au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, pentru investigaţii şi îngrijiri medicale, și au rămas internați.