O explozie urmată de un incendiu a avut loc vineri la un poligon de tragere de pe strada Uzinelor, din Oradea. În hală nu se afla nicio persoană, iar pompierii au lichidat rapid incendiul.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, alerta s-a dat în jurul orei 15.10, prin numărul unic de urgenţă 112, apelantul anunţând că în hala respectivă a izbucnit un incendiu, după ce s-a auzit zgomotul unei explozii.

"Forţele de intervenţie au localizat incendiul în aproximativ 10 minute, au evacuat o butelie care explodase şi au lichidat complet focarele în jurul orei 15.50, acţionând în continuare pentru evacuarea fumului din interiorul halei", a declarat Roşca.

"Din fericire, nu au fost persoane rănite. Nu era nicio persoană în hală", a spus maiorul.

Focul a distrus ţinte de tragere din poligon şi a degradat pereţii halei.

Deocamdată, nu se ştie ce anume a provocat explozia buteliei, pompierii fiind încă la faţa locului, pentru cercetare.

La această misiune au intervenit trei echipaje de pompieri militari cu trei autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului 1 Oradea, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, şi o autospecială de lucru la înălţime, precum şi un echipaj medical.