Artistul plastic orădean Aurel Roșu expune... la locul de muncă. Muzeograf la Muzeul Țării Crișurilor, Roșu va prezenta, miercuri, expoziția „Colosseum”, de pictură și obiecte decorative tridimensionale.

„Deschiderea acestei expoziții de pictură și obiecte decorative tridimensionale la Muzeul Țării Crișurilor este un eveniment dedicat artistului a cărui îndelungată activitate s-a situat constant între exercițiul de exprimare în limbaj vizual și munca de muzeograf desfășurată la instituția muzeală orădeană”, a transmis MȚC.

Aurel Roșu a fost și președinte al UAPR, Filiala Oradea, între anii 2010-2014 și 2014-2018.

„Traversând un parcurs de încercări și experimente în domeniul picturii și al obiectului decorativ compozit, Aurel Roșu ne oferă spre vizionare peste 50 de lucrări de artă realizate recent, ca un corolar al activității sale artistice ajunse la maturitate. Libertatea de exprimare pe care artistul o afișează cu lucrările din ciclul „Colosseum” este o mărturie a modului personal de a-și construi imaginile efigie, generate de enunțuri ideatice scurte, de un pachet formal ușor cuantificabil și de un aparat tehnic și un instrumentar bine stăpânit”, au mai anunțat organizatorii.

Prezent constant pe simezele expozițiilor orădene, naționale și internaționale, Aurel Roșu vine la Muzeul Țării Crișurilor cu acest dar vizual oferit tuturor în prejma aniversării sale și a celor 75 de ani de viață.   

Expoziția va fi prezentată de Darius Martin, curatorul acesteia, muzeograf la Secția de Artă a Muzeului Țării Crișurilor.

Vernisajul va avea loc pe 20 septembrie, de la ora 17, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A), sala de expoziții temporare de la etajul III. Lucrările plastice vor putea fi admirate de public până pe 16 octombrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!