Cei mai promiţători dintre studenţii Departamentului de Arte Vizuale al Facultăţii de Arte a Universităţii din Oradea îşi vor expune creaţiile.

Spaţiile Muzeului Ţării Crişurilor din Cetatea Oradiei vor găzdui lucrări de pictură, grafică, arte decorative, modă, design de obiect şi ambient.

"Evenimentul pe care îl organizăm împreună cu Asociaţia Culturală Ars Nobilis, în parteneriat cu Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, are ca obiectiv stimularea, evidenţierea şi promovarea, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional, a artiştilor studenţi performanţi", a declarat Corina Andor, decanul Facultăţii de Arte, citată într-un comunicat al Universităţii.

Expoziţia "Impuls", aflată la a treia ediţie, va fi vernisată pe 25 mai, de la ora 17.

"Arta înseamnă, înainte de orice altceva, dialog. Dacă atelierul este spaţiul în care studentul învaţă, experimentează şi creează sub privirea ocrotitor-îndrumătoare a profesorului, galeria de artă este spaţiul în care se împlineşte cu adevărat menirea acestui parcurs educaţional, este locul privilegiat în care creaţia artistică intră în contact cu cel căruia îi este destinată: publicul. Ieşirea din spaţiul atelierului şi pătrunderea în spaţiul galeriei constituie pentru studentul-artist un adevărat examen, având menirea de a confirma reuşita întregului său travaliu", a explicat Teofil Ştiop, directorul Departamentului de Arte Vizuale, organizatorul expoziţiei.

Gândită ca o serie de mini expoziţii personale, cea de a III-a ediţie "Impuls" va putea fi vizitată până pe 15 iunie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!