Veşti bune pentru pasionaţii de reptile. Expoziţia deschisă la Muzeul Oraşului Oradea la începutul lunii martie a acestui an, ce cuprinde, printre altele, specii de şerpi boa sau de pitoni, va rămâne deschisă până în toamnă.

Deschisă în 12 martie şi programată inițial să se încheie în luna iunie, expoziţia de reptile şi arahnide tropicale vii va rămâne deschisă până în data de 15 septembrie, conform unui anunţ al reprezentanţilor Muzeului Ţării Crişurilor.

Orădenii şi turiştii pot admira 20 de exemplare de specii de reptile care fac parte din colecţia personală a arădeanului Mihail Lucian Alexandrescu.

Printre exponate se regăsesc şerpi neveninoşi, caimani, scorpioni şi tarantule, toate ţinute în terarii special amenajate, conform cerinţelor fiziologice ale fiecărei specii.

"Se remarcă speciile de pitoni, boa şi alţi constrictori (n.r. specie de şerpi) de dimensiuni mari, precum şi puiul de caiman cu ochelari, în vârstă de cca. 6 luni, o specie de crocodilian de talie mică spre medie, originar din America Centrală şi de Sud, ce atinge la maturitate o lungime maximă de 2,5 m", se arată într-un comunicat al Muzeului Ţării Crişurilor.

Curioşii vor putea vizita expoziţia în fiecare săptămână, de marţi până duminică, între orele 10 şi 18.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!