Expoziţia "Povestea de dincolo de mărgele", realizată de doctorița Marianei Casian, ce adună în Cetatea Oradea zeci de tablouri realizate din mărgele minuscule de sticlă, va mai putea fi vizitată până în 31 mai.

Vernisată în 10 august 2022, expoziția ar fi trebuit să rămână deschisă până la finalul anului trecut, pe 31 decembrie, însă conducerea muzeului a decis prelungirea ei până în 31 martie, iar acum, încă o dată, până la finalul lunii mai.

„Vin destul de mulţi oameni şi are trecere pentru public. Este o expoziţie plăcută pentru vizitatori şi s-ar putea să o mai prelungim dacă nu intrăm într-o reorganizare”, a declarat pentru BIHOREANUL Ionuţ Ciorba, şeful secţiei Muzeului Oraşului Oradea. 

Secţia din Cetate a Muzeului Ţării Crişurilor ar urma să se reorganizeze, a specificat Ciorba, astfel ca vizitatorii să poată vedea exponatele în ordine cronologică.

Mariana Casian

Expoziţia personală a doctoriţei stomatoloage pensionare cuprinde mai multe tablouri realizate din mărgele minuscule din sticlă sau lucrări realizată într-o tehnică specială: pictură în vârf de ac.

"Am venit să expunem în Cetatea din Oradea din vară, fără să fim remuneraţi, fără să vând, pentru că vreau să împărtăşesc bucuria. Aşa mă bucur şi eu. Nu vând, pentru că fiecare tablou e ceva din sufletul meu. Dacă aş vinde, cred că ştacheta ar coborî mult, din punct de vedere artistic. A face în serie ceva ar fi o stereotipie, iar eu nu vreau", a spus Mariana Casian când a fost vizitată de BIHOREANUL în Cetate.

Expoziţia numără 60 de tablouri, inclusiv replici ale unor lucrări celebre, precum "Pescăriţa" lui Nicolae Grigorescu.

Este important de știut că în fiecare weekend, de vineri până duminică, soții Mariana și Victorin Casian îi ghidează personal pe vizitatorii expoziţiei.

Expozițiie Mariana Casian

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!