Muzeul Ţării Crişurilor a anunţat că, la cererea publicului, expoziţia "Ultimii dinozauri din Transilvania" va rămâne deschisă la noul sediu din strada Armatei Române nr. 1 până pe 4 martie. Iniţial, expoziţia putea să fie vizitată până pe 18 februarie.

Principalele atracţii sunt trei reconstituiri la dimensiunile reale ale unor dinozauri, plus reconstituirea unei reptile zburătoare: sauropodul Magyarosaurus dacus, ankylosaurul Struthiosaurus transylvanicus, carnivorul Elopteryx nopcsai şi reptila Ornithocheirus.

Cea mai mare reconstituire este cea a sauropodului Magyarosaurus dacus, de 6 metri lungime şi 2,3 metri înălţime. Acesta era cel mai mare dinozaur din paleoecosistemul insulei. Acesta era un erbivor gregar docil, fiind printre cei mai comuni dinozauri de la noi.

Rudele cele mai apropiate ale acestuia din America de Sud au fost cele mai mari animale terestre din toate timpurile, cunoscându-se o specie care putea ajunge până la 100 de tone.

Programul de vizitare este marţi, joi, sâmbătă: 10.00-15.00; miercuri, vineri, duminică: 10.00-18.00.

Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii, elevi, studenţi, pensionari (copiii pînă în 4 ani au gratuitate), iar taxa pentru ghidaj este de 5 lei/grup.

Pentru a evita aglomeraţia, grupurile care solicită ghidaj trebuie să se programeze în prealabil la telefon 0259/479918, între orele 9.00 şi 15.45. Grupurile neprogramate vor beneficia de ghidaj doar în cazul în care nu se suprapun cu grupurile programate.