50 de fotografii realizate în Ucraina înainte de izbucnirea războiului vor putea fi admirate începând de miercuri în galeria "Ştefan Vilidár István" din Cetatea Oradea.

Expoziţia "Ucraina văzută de artişti fotografi din Oradea" este alcătuită din imagini realizate de artiştii fotografi Eugen Antal, Constantin Demeter, Gheorghe Petrila, Ovi D. Pop şi Ştefan Tóth István, membri în Clubul Fotografic "Nufărul" Oradea, în Fotoclubul "Varadinum" Oradea, precum şi în Asociaţia Internaţională "Euro Foto Art".

Aceştia au făcut fotografii în oraşele Cernăuţi, Ivano-Frankivsk, Lviv, Odesa, Rivne, Ujhorod şi Zaporojie, timp de mai mulţi ani.

"Colaborarea cu artiştii fotografi din Ucraina a început în urmă cu 27 de ani. În anul 1995 artistul fotograf Ştefan Tóth István AFIAP, ESFIAP a fost invitat să participe la o tabără de creaţie internaţională de fotografie organizată în oraşul Cernăuţi. De-a lungul celor peste două decenii şi jumătate, în mai multe oraşe din Ucraina au fost vernisate mai multe expoziţii ale artiştilor fotografi orădeni", se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

Cele mai recente imagini care vor putea fi văzute în cadrul expoziţiei au fost realizate în toamna anului 2021.

Vernisajul va avea loc miercuri, ora 17, în Cetatea Oradea, în prezenţa artiştilor fotografi expozanţi. Accesul publicului este gratuit.

Evenimentul va fi transmis online pe pagina de Facebook a Asociaţiei.

Expoziția "Ucraina văzută de artişti fotografi din Oradea" va rămâne în galeria din Cetate până în 26 aprilie şi va putea fi vizitată zilnic între orele 08 și 20. Aceasta este organizată de Centrul Expoziţional EFA Oradea în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!