Cei pasionaţi de obiecte vechi sunt aşteptaţi în această perioadă în Cetatea Oradea, unde pot vizita expoziţia de antichităţi a artistului orădean Gheorghe Costea.

Deschisă în trei săli de la etajul I al Corpului A din cadrul Cetăţii, expoziţia cuprinde obiecte deosebite. De pildă, curioşii pot vedea o multitudine de ceasuri, de la cele de perete (pendule) la ceasuri de şemineu, ceasuri de podea, toate în stare de funcţionare şi conservare foarte bună. În plus, majoritatea au o vechime de peste 100 de ani.

De asemenea, expoziţia mai cuprinde şi obiecte religioase, precum crucifixe de perete şi de masă, plachete din bronz, alamă, sfeşnice argintate şi icoane. Mai sunt expuse şi xilogravuri, metaloplastii, căni de porţelan şi de metal, veioze de masă, de podea, din bronz, alamă, porţelan şi cristal, precum şi lămpi de petrol foarte vechi.

Important este însă că obiectele din cadrul expoziţiei pot fi achiziţionate de cei interesaţi. Mai multe detalii despre expoziţie şi obiectele expuse pot fi obţinute la numărul de telefon 0754-287.459. Expoziţia vă rămâne deschisă până în luna octombrie.