Asociaţia „Euro Foto Art” îi invită pe orădeni la expoziţia de artă fotografică a artistului Nagy Lajos, considerat cel mai reputat fotograf al României, graţie titlurilor mondiale deţinute.

Originar din Târgu Secuiesc, judeţul Harghita, Nagy a primit de la Federaţia Internațională de Artă Fotografică cea mai mare distincție, EFIAP/d3, iar de la Photographic Society of America  titlul de Maestru PSA. Expoziția de la Oradea este dedicată aniversării sale, el împlinind 70 de ani.

„Din lucrările sale au fost organizate peste 100 de expoziţii personale de artă fotografică în România, Ungaria, Italia şi alte ţări din Europa. În anul 2000 a publicat primul său album fotografic intitulat “Impressions”, iar în anul 2017 albumul “Curbura Carpaţilor””, se arată într-un comunicat al Euro Foto Art.

Pe simezele galeriei au fost expuse o sută de imagini, grupate în două cicluri: ”Imagini din viață” și ”Peisaje”. Selecţia a fost făcută de preşedintele asociaţiei orădene, Ștefan Tóth AFIAP, care s-a declarat onorat de această şansă.

Artistul fotograf expozant mărturiseşte a fost atras de fotografie din copilărie. ”Primul aparat foto l-a primit în 1957 din Ungaria, un camera bachelit form 6/ 9-Utitars. Fotografierea a devenit la început un hobby al meu în anul 1961, când am învăţat partea tehnică, adică modalităţi de a procesa fotografiile şi tot ce ţine de munca de laborator. Fiind pasionat de artele vizuale, am studiat artele plastice şi arta fotografică, stilurile fotografice, compoziţie. Am început să particip la concursuri naţionale şi internaţionale de fotografie începând cu anii ’80, iar în prezent am peste 20.000 de acceptări şi peste 2.000 de premii la saloanele naţionale şi internaţionale de artă fotografică”, a spus artistul, potrivit comunicatului.

Fotografiile pot fi văzute de luni până vineri, la sediul galeriei din Piaţa 1 Decembrie nr. 12, între orele 8 şi 17, până pe 12 decembrie, zi în care, de la ora 11, va avea loc o festivitate de închidere a expoziţiei, în prezenţa artistului, care va fi transmisă online pe pagina de Facebook a asociaţiei „Euro Foto Art”.