Muzeul oraşului Oradea găzduieşte până la începutul anului viitor expoziţia "Permanenţa icoanei", alcătuită din 23 de picturi religioase.

Acestea au fost realizate de Titiana Marcu, lector universitar la Facultatea de Arte a Universităţii din Oradea.

Expoziția poate fi admirată începând din 3 decembrie până în 7 ianuarie 2022 la Muzeul oraşului Oradea (aflat în subordinea Muzeului Ţării Crişurilor), în corp B, la etajul 2.

Potrivit unui comunicat transmis de MŢC, curatorul expoziţiei este fostul şef al instituţiei de cultură, profesorul de istorie a artei Aurel Chiriac.

"Lucrările propun o tematică religioasă diversă, respectiv inspirată din viaţa lui Iisus Hristos (Buna Vestire, Închinarea Magilor, Cina cea de Taină, Coborârea de pe Cruce), de Maica Domnului în mai multe Ipostaze (Odighitria - Îndrumătoarea, Theotokos - Născătoare de Dumnezeu, Orantă - Care se roagă) şi de viaţa Sfântului Gheorghe. Ies în evidenţă şi punerile în pagină ilustrând Sfânta Mahramă (Chipul cel nefăcut de mâna omului) şi Sfânta Treime (unul dintre simbolurile de credinţă creştină), ambele mărturisind despre permanenţa credinţei creştine", a transmis curatorul, potrivit comunicatului.

Intrarea la expoziție este inclusă în prețul de vizitare al Muzeul orașului Oradea, un bilet fiind 12 lei pentru adulți și 6 lei pentru elevi, studenți și pensionari.