Modele de pălării melon, fedora, cocktail sau joben vor putea fi admirate, începând de joi, la Casa Darvas – La Roche, unde a fost amenajată o expoziţie temporară cu pălării la modă în perioada interbelică.

Expoziţia "Pălăria - accesoriu, eleganţă şi mesaj în perioada interbelică" este organizată de Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor (Oradea Heritage) în parteneriat cu Muzeul de Etnografie Braşov.

"Onoratul public din oraş şi din afară va face o incursiune în vechiul burg, aflat sub semnul eleganţei vieneze şi pariziene. Vă invităm să descoperiţi pălăriile consacrate precum: melon, borsalino, cocktail, fedora, joben şi clack", a spus Angela Lupşea, directorul executiv al Fundaţiei, potrivit unui comunicat transmis de organizatori.

Selecţia pieselor a fost realizată de curatorul expoziţiei Oana Ţigănuş, care propune publicului o călătorie într-un timp în care tendinţele erau date de Europa occidentală.

În interiorul muzeului Art Nouveau a fost amenajată şi o zonă în care vizitatorii vor putea proba pălării create doar pentru această expoziţi de designer-ul Kristina Dragomir, care sunt inspirate din moda perioadei interbelice.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, de la ora 16, la Casa Darvas - La Roche. "Pălăria - accesoriu, eleganţă şi mesaj în perioada interbelică" va rămâne în muzeu până la finalul lunii iunie. Intrarea va fi liberă.

Primul muzeu Art Nouveau din România poate fi vizitat de marţi până duminică între orele 10 şi 18.