Organizaţia de Tineret a PDL Bihor (OTPDL) a iniţiat, miercuri, cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului, vernisajul expoziţiei de picturi "Artă pentru viaţă. Din solidaritate pentru tineri", menită să strângă fonduri pentru a-l ajuta pe tânărul Sebastian Iftimi, bolnav de leucemie.

Expoziţia, organizată la Oradea Shopping City (OSC) din Calea Aradului, a reunit lucrări ale unor studenţi de la Facultatea de Arte din Oradea, dar şi a altor tineri talentaţi, care au expus în total 50 de picturi. Două lucrări au fost donate de către două studente şi au fost scoase la licitaţie de către organizatori, pentru a-l ajuta astfel pe Sebastian Iftimi.

Primul tablou a fost cumpărat chiar înainte de a începe licitaţia, pentru 900 de lei, iar cel de al doilea a fost adjudecat de către PDL-istul Mihai Groza, pentru suma de 1.100 de lei. În plus, cei care au dorit, au avut posibilitatea să doneze cât au dorit, într-o urnă special amplasată.

"În total s-au strâns 2200 de lei", a declarant Bogdan Manafu, preşedintele OTPDL Bihor, organizatorul expoziţiei. "Vreau să le mulţumesc tuturor tinerilor artişti care au expus azi aici şi în mod special celor două studente care şi-au donat creaţiile pentru a-l spijini pe Sebi", a mai spus liderul OTPDL.

În vârstă de 26 de ani, Sebastian Iftimi a fost diagnosticat cu anemie aplastică severă, adică un fel de leucemie. Pentru a se vindeca este nevoie de un transplant cu celule stem, procedură pe care o va efectua în străinătate. Prietenii şi cunoştinţele au iniţiat, în ultima perioadă, mai multe campanii pentru a strânge banii ca tânărul să poată locui în ţara respectivă, pentru supraveghere, o perioadă după operaţie.

La vernisajul de miercuri au mai participat şi fostul preşedinte al CJ, Radu Ţîrle, dar şi subprefectul Sorin Buhaş, care au încurajat iniţiativele de genul acesta.

În final, participanţii au ciocnit şampanie pe un fundal de muzică clasică cântată live de către un cvartet de coarde format din tineri artişti orădeni. Picturile vor rămâne expuse la OSC încă o săptămână.

De ziua lor, tinerii prezenţi la eveniment au putut participa la o tombolă, în urma căreia vor avea posibilitatea să câştige un bilet la film, biliard sau bowling la OSC.