Muzeul Ţării Crişurilor Oradea organizează joi, 3 noiembrie, de la ora 12, vernisajul expoziției „190 de ani de la prima apariție a Monitorului Oficial”, care propune o întâlnire cu trecutul documentar al țării, așa cum s-a reflectat timp de 190 de ani în pagini de Monitor Oficial, cu apariție neîntreruptă.

Evenimentul este organizat de instituția muzeală orădeană împreună cu Monitorul Oficial și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea.

În cadrul vernisajului vor lua cuvântul dr. Florina Ciure, șef Secție Istorie – Muzeul Țării Crișurilor, Ancuța Șchiop, manager – Biblioteca Județeană „Gh. Șincai” Bihor, dr. Mihai Georgiță, șef serviciu – Serviciul Județean Bihor al Arhivelor Naționale, Liviu Moraru, director general adjunct - Monitorul Oficial R.A. și Gheorghe Toma, director editorial – Monitorul Oficial R.A.

„Expoziția este completată armonios cu trecutul instituției, care, în afară de publicarea foii oficiale, însemna și apariția părții neoficiale, deosebit de interesantă din perspectiva anunțurilor conținute: dezbateri parlamentare, știri din străinătate, critică literară și de teatru, dizertații științifice și istorice, anunțuri judiciare, reclame la firme de lux, chiar și anecdote”, se arată într-un comunicat transmis de MȚC.

Expoziția va putea fi vizitată până în 24 noiembrie la sediul instituției muzeale orădene din Strada Armatei Române, nr. 1/A.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!