Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Biblioteca Judeţeană invită orădenii, vineri, la vernisajul expoziţiei de fotografii "90 de paşi cu Brâncuşi de Calea Eroilor", criticul de artă Ramona Novicov urmând să vorbească despre opera şi personalitatea lui Constantin Brâncuşi, iar Oana Lianu să interpreteze melodii specifice zonei în care s-a născut sculptorul.

Evenimentul este organizat pentru a marca Ziua Brâncuşi, sărbătoare naţională stabilită pe 19 februarie, data naşterii marelui artist român.

Vernisajul este programat vineri, de la ora 12, la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai", când vor fi proiectate şi imagini de arhivă din perioada realizării ansamblului monumental de la Târgu Jiu. Expoziţia va rămâne deschisă timp de o săptămână, până vineri, 24 februarie.

"Vă mai aducem la cunoştinţă că această manifestare va fi reluată într-un format similar marţi, 28 februarie 2017, de la ora 17, la Gyula (Ungaria), în cadrul "Mărţişorului cultural" organizat de Consulatul General al României din această localitate", au precizat reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Cultură.