Fă ce zice popa... şi nu ce face el! Doi preoţi bihoreni au ajuns la judecată pământească după ce au fost prinşi băuţi la volan şi, deşi ambii şi-au recunoscut "păcatele" în faţa anchetatorilor, n-au scăpat de pedepse.

Unul e parohul ortodox din Rieni, Gheorghe Balint, găsit cu o alcoolemie de 1,37 grame la mie în sânge.

Acesta a primit de la Judecătoria Salonta, printr-o hotărâre deocamdată nedefinitivă, o pedeapsă de 8 luni de închisoare, a cărei aplicare a fost amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani; deci dacă nu comite o nouă infracţiune în cele 24 de luni, nu i se mai aplică pedeapsa şi rămâne cu cazierul nepătat.

În schimb, confratele său greco-catolic din Aleşd, Mircea Romeo Polac, care şofase cu o alcoolemie de 2,67 în sânge, a fost pedepsit oleacă mai aspru.

Iniţial, Judecătoria Aleşd i-a dat tot o pedeapsă cu amânare, dar procurorii au atacat hotărârea, iar Curtea de Apel Oradea le-a dat dreptate, decretând că sancţiunea e "prea blândă" deoarece alcoolemia preotului "era triplă faţă de limita infracţională".

Ca atare, au dispus ca aplicarea pedepsei de 1 an de închisoare să nu fie amânată, ci doar suspendată, iar părintele să mai presteze şi 80 zile de muncă în folosul comunităţii.

Oricum ar fi, cu amânare sau suspendare, Bihorel e convins că cei doi preoţi nu se vor mai atinge degrabă de vinul de împărtăşanie sau, dacă totuşi o vor face, nu se vor mai urca la volan...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!