Teatrul Regina Maria, Fundaţia Culturală FITO şi Fundaţia Comunitară Oradea desfăşoară, în luna decembrie, proiectul caritabil "Fabrica lui Moş Crăciun". Acesta cuprinde atât un spectacol special conceput pentru sărbătorile de iarnă, precum şi o colectă pentru copii care provin din familii sărace.

Organizatorii îi invită pe orădeni să le facă o bucurie micuţilor fără posibilităţi donând haine, încălţăminte, cărţi, creioane de colorat, dulciuri, jucării sau produse alimentare. Acestea vor fi împachetate apoi în cadouri şi dăruite unui număr de 30 de copii cu vârste între 3 şi 16 ani din comunele Auşeu, Chişlaz, Holod, Biharia şi Hidişelu de Sus.

Darurile se pot duce la secretariatul Teatrului Regina Maria (Piaţa Regele Ferdinand, nr. 6) până pe 17 decembrie.

Tot în cadrul proiectului, Victoria Balint şi Florian Silaghi au scris un scenariu pentru un spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă, intitulat "Dorinţa de Crăciun", care va fi pus în scenă atât pe 18 decembrie, de la ora 17, gratuit, la ERA Shopping Park, cât şi pe 21 decembrie, de la orele 10 şi 13 la Sala Arcadia, pe bază de bilet.

La reprezentaţia de la ERA Shopping Park, doritorii trebuie să-şi facă rezervare la numărul de telefon 0772.298.962 sau pe adresa de e-mail fundatiafito@gmail.com.