O companie deţinătoare de patente din Olanda a anunţat că dă în judecată Facebook, deoarece reţeaua de socializare a lui Mark Zuckerberg foloseşte ilegal butonul de Like.

Compania Rembrandt Social Media, care acţionează în numele programatorului decedat Jozef Everardus van Der Meer, susţine că acesta a inventat butonul de Like.

"Considerăm că patentele Rembrandt reprezintă baza reţelelor de socializare aşa cum sunt ele astăzi şi sperăm ca judecătorii să ajungă la aceleaşi concluzii, pe baza probelor", au declarat reprezentanţii olandezilor, în cadrul procesului care are loc în Virginia (SUA).

BBC scrie că van Der Meer obţinuse patentul în 1998, cu cinci ani înainte să apară Facebook. Programatorul olandez a creat o reţea de socializare numită Surfbook, pe care utilizatorii puteau da Like conţinutului postat pe prieteni sau rude.

Avocaţii Rembrandt Social Media spun că Facebook este conştientă de faptul că firma olandeză deţine drepturile asupra butonului de Like, deoarece i-au citat în obţinerea unui alt patent.

Sursa: gandul.info