Facultatea de Arte a Universităţii din Oradea sărbătoreşte 20 de ani de existenţă cu o serie de evenimente inedite, la care orădenii sunt invitaţi începând de marţi şi până vineri.

"Manifestarea jubiliară a fost intitulată sugestiv INDEX 20, va debuta la Universitate (Campus), marţi, 2 iunie, ora 16, şi se va termina cu festivitatea de încheiere în aer liber din data de 6 iunie, ora 18, la Moara Răsăritului. Manifestările au un program amplu şi consistent", a anunţat Radu Tîrnovean, de la Uniunea Artiştilor Plastici.

Festivitate de deschidere a aniversării se va desfăşura marţi, între orele 16 şi 18, la Facultatea de Arte, sala M 017, iar în cadrul acesteia, cadrele didactice care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea facultăţii vor fi premiate.

Potrivit organizatorilor, între "momentele de vârf ale sărbătorii" se numără ateliere deschise la secţiile de Sculptură, Pictură, Grafică, Design, Pictură şi multimedia (marţi, între orele 18-20), o expoziţie aniversară cu selecţii din ediţiile 2010-2014 ale evenimentului internaţional de artă video Video Art Event (miercuri, orele 18-20), un simpozion dedicat absolvenţilor, "Povestea mea", în Cetatea Oradea (joi, orele 16-20), respectiv o prezentare de modă cu colecţii semnate de absolvenţii secţiei de design vestimentar (vineri, orele 18-20, la Moara Răsărit).