Săptămâna Facultăţii de Muzică se desfăşoară începând cu 28 noiembrie, în diferite locuri din oraş şi va marca 15 ani de la înfiinţarea din 1995. Cu această ocazie, Agneta Marcu, decanul Facultăţii, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate miercuri, programul manifestărilor.

Cvartetul Varadinum va deschide seria concertelor duminică la Biserica Baratok, de la ora 18, cu o lucrare semnată Luigi Cherubini, punctând astfel şi 250 de ani de la naşterea compozitorului.

Nunta lui Figaro va fi interpretată de studenţii clasei de operă, luni, de la ora 17, la Arlus; marţi, de la 18, va fi timpul sonatelor pentru vioară şi pian din operele lui Anton Rubenstein, în sala Aula Magna a Universităţii.

Seara liedului românesc va avea loc în 1 decembrie la Liceul de Artă, de la ora 18; solişti, dirijori şi profesori ai Facutăţii de muzică vor susţine un concert simfonic la Filarmonica de Stat joi, de la ora 19, iar vineri, de la 18, tot la Liceul de Artă se vor auzi acordurile unui concert cameral.

Sâmbătă săptămâna manifestărilor se va încheia cu 2 concerte: unul vocal simfonic la Catedrala Sf. Nicolae, de la ora 18 şi unul inedit, Cafe-concert, la restaurantul Transilvania de la ora 19.30, susţinut tot de studenţii Facultăţii de Muzică.

La toate concertele intrarea este liberă, excepţie făcând doar cel de joi de la Filarmonica de Stat unde se va putea intra pe bază de bilet sau abonament.