Cele 15 facultăţi ale Universităţii din Oradea au decani noi. Concursul organizat de rectorul Constantin Bungău s-a încheiat marţi, iar conform rezultatelor afişate marţi seară pe site-ul instituţiei, doar doi foşti decani care au candidat pentru încă un mandat nu au promovat examenele.

La Medicină, Florian Bodog, cu 97,14 puncte acumulate, a pierdut în faţa contracandidatului său Adrian Maghiar, care a adunat după cele trei probe – susţinerea programului managerial, experienţa managerială şi opţiunea consiliului facultăţii – 98,10 puncte.

De asemenea, la Ştiinţe Economice fosta decăniţă Adriana Giurgiu (97,33 puncte) va fi înlocuită de şefa Şcolii Doctorale, Alina Bădulescu (98,66 puncte).

Decanii care au câştigat un nou mandat sunt: Valentin Mirişan de la Facultatea de Drept, Alexandru Ilieş de la Geografie, Turism şi Sport, Gabriel Bendea de la Inginerie Energetică şi Management Industrial, Alexandru Pele de la Inginerie Managerială şi Tehnologică, Ioan Horga de la Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Teodor Mateoc de la Litere, Ioan Chereji de la Protecţia Mediului, Sanda Filip de la Ştiinţe şi Dumitru Megheşan de la Teologie Ortodoxă.

Facultăţi cu o conducere nouă, dar la care vechii decani nu au candidat pentru încă un mandat, sunt cea de Ştiinţe Socio-Umane, care va fi condusă de acum de Karla Barth, cea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, unde decan va fi fostul director general administrativ al Universităţii, Mircea Gordan, cea de Arte, condusă de Corina Andor, şi cea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, câştigată de Dan Gomboş.

Gomboş, Ilieş, Pele, Mateoc şi Megheşan sunt singurii decani care au luat la concurs punctaj maxim, de 100 de puncte.

Conform ghidului de organizare a concursului, rezultatele pot fi contestate în prima zi de la afişarea lor, adică miercuri.