Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că mai multe facultăţi orădene au solicitat prelungirea sesiunii de depunere a dosarelor de admitere.

Astfel, pentru programele de masterat, şapte facultăţi au solicitat prelungirea perioadei de admitere: facultăţile de Energetică, Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, Litere şi Ştiinţe până pe 20 septembrie, de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei până pe 23 septembrie, iar de Educaţie Fizică şi Sport şi de Protecţia Mediului până pe 26 septembrie.

Admiterea la studiile de licenţă se prelungeşte tot la aceste facultăţi, mai puţin la cea de Litere, şi tot până în aceleaşi zile ca pentru masterat.

Rectorul orădean a mai anunţat că Ministerul Educaţiei a repartizat într-un final locurile bugetate pentru masterat ale fiecărei universităţi, cea din Oradea având alocate 700 de astfel de locuri.

"S-a aprobat repartizarea pe facultăţi şi pe programe, astfel încât numărul de locuri totale să nu depăşească numărul de locuri maxim permise de ARACIS", a declarat Antal. Câte locuri bugetate are fiecare program de master în parte se regăseşte în Ghidul Admiterii la masterat, postat pe site-ul www.admitereuo.ro.