Ca în fiecare an, Universitatea din Oradea a organizat Târgul de ofertă educaţională, menit să promoveze facultăţile orădene printre elevii din ani terminali care vor deveni, din toamnă, studenţi. Ediţia 2010 a târgului a început joi la Sala de Jocuri Sportive a Universităţii, iar şcolarii au mers în vizită încă din prima oră de deschidere.

"Noutatea acestei ediţii este faptul că i-am adua pe liceenii din judeţ, adică din Tinca, Ştei, Aleşd, Salonta, Valea lui Mihai şi Marghita", a explicat Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al Universităţii. Ca să îi poată aduce pe elevi, Universitatea a închiriat şase autocare de câte 50 de persoane, astfel că aproximativ 300 de liceeni din judeţ au mers la instituţia orădeană vineri.

Cât despre cei care au trecut pragul târgului joi, Olimpia Popoviciu a spus că nu au părut interesaţi de o facultate anume, ci au vizitat, pe rând, fiecare stand în parte. Dovadă că mulţi dintre aceştia încă nu ştiu spre ce facultate se vor îndrepta.

Cele 18 facultăţi orădene, alături de Departamentul pentru Învăţământ la Distanţă, au avut fiecare un stand unde şi-au promovat oferta, prin pliante şi materiale video. Totodată, fiecare facultate, alături de profesori, a fost reprezentată şi de studenţi, care le pot spune pe viu cum e viaţa studenţească.

Târgul a coincis cu Ziua Porţilor Deschise, care le-a oferit viitorilor studenţi posibilitatea să şi viziteze facultăţile de care sunt interesaţi. Atât târgul, cât şi Ziua Porţilor Deschise s-a încheiat vineri.