Cel mai celebru club de cabaret din lume, Moulin Rouge din Paris, a rămas fără morișca de vânt, simbol al localului, și importantă atracție turistică, aceasta căzând în timpul nopții de marți spre miercuri, din motive încă necunoscute.

„Nu știm ce s-a întâmplat, s-a întâmplat între orele 2 și 3 dimineața, nimeni nu a fost rănit”, a declarat purtătorul de cuvânt al clubului, citat de Reuters. Acesta a mai spus că ultimul spectacol s-a încheiat la ora 1.15. Starea moriștii este verificată săptămânal de echipa tehnică și nu au fost raportate probleme.

Cele patru palete ale moriștii au distrus, în cădere, faţada cabaretului parizian și literele „MOU” s-au desprins şi au căzut pe stradă.

Nu există persoane rănite, nu mai este pericol de prăbușire și show-urile continuă conform programărilor, fără anulări.

Ridicat în 1889, Moulin Rouge este locul unde a luat naștere forma modernă a dansului can-can, o metodă de seducție folosită de curtezane. Este unul dintre cele mai longevive cluburi de cabaret, a rezistat de-a lungul a două războaie, al unui incendiu și al unei crize economice.

Peste 600.000 de turiști iau parte anual la show-uri, dar mult mai mulți își planifică o vizită în cartierul Pigalle, tocmai pentru a face fotografii moriștii roșii, care acum nu mai există.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!