Aveți grijă de unde vă cumpărați hainele și parfumurile! Peste 700 de produse vestimentare și 130 de parfumuri, toate afișând mărci celebre, unele chiar de lux, au fost ridicate de polițiștii din Oradea, fiindcă acestea ar fi de fapt contrafăcute. 

Businessman

Produsele au fost găsite în Rogerius, în locuința unui tânăr de 37 de ani și într-un alt spațiu, pe care acesta îl folosea pentru depozitarea lor. 

„Miercuri, 2 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au efectuat două percheziții domiciliare, pe raza municipiului Oradea, pentru documentarea și probarea activității infracționale a unui bărbat de 37 de ani, din Oradea, bănuit de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, se arată într-o informare transmisă joi de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor. 

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii bihoreni de investigare a criminalității economice „au descoperit 736 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, de diferite modele, mărimi și culori, purtând însemnele și inscripțiile unor mărci consacrate, precum și 129 de parfumuri, de diferite modele și gramaje, purtând, de asemenea, însemnele și inscripțiile unor mărci consacrate, în legătură cu care există suspiciunea că ar fi contrafăcute”, au mai transmis polițiștii. 

De mii de euro

Bunurile, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei, au fost indisponibilizate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, precum și în vederea expertizării, pentru stabilirea prejudiciului exact cauzat titularilor de marcă. 

În informarea oficială nu se precizează ce fel de fake-uri erau hainele și parfurmurile respective, fotografiile transmise presei de la percheziții fiind, de asemenea, blurate pentru a nu afișa mărci.

Moncler de... Rogerius

Sursele BIHOREANULUI spun însă că hainele găsite erau branduite cu însemnele unor companii celebre, unele de lux, cum ar fi Tommy Hilfiger, Moncler, Balenciaga, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Karl Lagerfeld, Gucci, Armani, Hermes, Balmain, Nike sau Adidas.

De asemenea, parfumurile erau în sticluțe de Tom Ford, Armani, Montale, Lacome, Casamorati, Versace, Narciso Rodriguez, Baccarat.  

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!