Mama micuţei, Delia Scorţe, a declarat pentru BIHOREANUL că avocatul familiei, Bogdan Meşter, a depus, în cursul zilei de marţi, o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, acuzându-i pe cei doi medici care s-au ocupat de cazul micuţei de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

"O să cerem şi suspendarea doctoriţelor Georgeta Călinescu, cea care s-a ocupat de Patricia, şi Ildiko Lenard, cea care a internat-o, pentru că nimeni nu i-a făcut nicio analiză. Aşteptăm şi rezultatul autopsiei, să vedem cauza morţii, dar e evident că cei de la Spitalul de copii ar fi trebuit anunţaţi mai repede. Nu s-a respectat procedura", a spus Delia Scorţe.

Trupul micuţei a fost dus la Serviciul de Medicină Legală Bihor, pentru efectuarea necropsiei. Avocatul familiei, Bogdan Meşter, a explicat că în opinia lui, este vorba de un caz clar de malpraxis, deoarece micuţei i s-a administrat doar algocalmin, şi nu antibiotice, aşa cum se procedează în asemenea situaţii, şi a fost dusă la Spitalul Municipal Gavril Curteanu în ultima clipă, când nu se mai putea face nimic.

"Ildiko Lenard i-a făcut internarea micuţei fără a-i face vreo analiză medicală şi chiar l-a ameninţat pe tatăl său când i-a cerut să facă ceva, iar Georgeta Călinescu, medicul care s-a ocupat de Patricia, a tratat-o cu algocalmin când fetiţa avea febră 42", a declarat BIHOREANULUI avocatul Bogdan Meşter.

Pe de altă parte, dr. Claudia Cladovan, directorul medical al Spitalului Municipal Gavril Curteanu, a confirmat că la ora la care a ajuns micuţa în unitatea spitalicească pe care o reprezintă, nu se mai putea face nimic pentru ea. "Starea ei a fost extrem de gravă, era în agonie, în şoc endotoxinic", a afirmat dr. Cladovan.